استارت آپ, استارتاپ, استارتاپ, منابع انسانی

چرا استارتاپ ها به «واحد منابع انسانی» احتیاج دارند؟

فارغ از نوع کسب و کار، تمامی انواع کسب و کارها از افراد، نفرات و گروه هایی تشکیل شده اند که به آن منابع انسانی گفته می شود. در واقع منابع انسانی نقشی بسیار کلیدی در هر نوع کسب و کار ایفا کرده و درجه تاثیرگذاری بالاتری روی استارتاپ ها دارد.

استارتاپ ها که امروزه طلایه دار عصر کارآفرینی کسب و کارهای خرد و کوچک در دنیا محسوب می شوند نیز از این قاعد مستثنی نیستند. با این حال سوال اصلی اینجاست که چرا داشتن واحد منابع انسانی برای استارتاپ ها اولویت بالاتری نسبت به شرکت های متوسط و بزرگ دارد؟

قبل از پاسخ دادن به این سوال بهتر است دست به مرور سبک کسب و کار استارتاپ ها بزنیم. اصولا استارتاپ ها نوعی کسب و کار با رشد سریع هستند که در زمینه تکنولوژی فعالیت می کنند، مبتنی بر ایده هایی ریسک پذیر هستند، بازار هدفی نامشخص دارند و با محرومیت های منابع (انسانی و…) دست و پنجه نرم می کنند.

بالطبع ذات این نوع کسب و کارها ایجاب می کند از آنجا که منابع محدودتری دارند، نسبت به هزینه کرد منابع در دسترس، بسیار عاقلانه عمل کنند. سبک کسب و کار استارتاپ ها برخلاف اسلاف شان از پیچیدگی و بوروکراسی های مربوطه به دور است و رویکرد چابکی در کسب و کار استوار شده که امروزه تمام حوزه های مختلف کسب و کار را نوردیده است.

با تمام این احوالات، نقش منابع انسانی در استارتاپ ها کجاست؟ با توجه به ذات استارتاپ ها و سبک کسب و کار آنها، منابع انسانی چه نقشی در بهبود زنجیره ارزش کسب و کار استارتاپ ها ایفا می کند؟

منابع انسانی به عنوان استراتژیک ترین شریک سازمانی هر استارتاپ، در تمامی لحظات پشتیبان و اجرا کننده اهداف خرد و کلان استارتاپ هاست. هنگامی  که سرویس یا محصول جدیدی عرضه می شود، هنگامی که عملکرد یکی یا بخشی از اعضای تیم مناسب نیست، هنگامی که هرگونه مشکل داخلی یا برون سازمانی برای استارتاپ ها ایجاد شده باشد، واحد منابع انسانی نخستین واحد عملیاتی برای حل مشکل خواهد بود. نقش و اثرگذاری بالای این واحد برای استارتاپ ها در حدی است که در اکثر موارد، عدم توجه به مسائل منابع انسانی منجر به شکست در فازهای اولیه راه اندازی استارتاپ ها می شود.

استارتاپ ها به واحد منابع انسانی احتیاج دارند تا مزیت های منحصربه فرد خودشان را در بازار رقابتی ایجاد کنند. اطمینان از جذب و استخدام استعدادها، تشریح نقش آنها، تعیین فرآیندهای ارتباطی و شکل دهی فرهنگ منحصربه فرد سازمانی تنها بخشی از دلایل ضروری احتیاج استارتاپ ها به واحد منابع انسانی است.

اگرچه توسعه کسب و کار و مباحث مربوط به افزایش سرمایه از اولویت های بالای استارتاپ ها محسوب می شوند با این حال بدون رشد و توسعه منابع انسانی تمامی این اولویت ها رنگ می بازند.

علاوه بر این، در عصری که مبارزه بر سر تصاحب منابع انسانی دیگر موضوعی جدید محسوب نمی شود، مدت هاست که جنگ اصلی را باید در رشد و توسعه منابع انسانی و نگهداشت ایشان جست وجو کرد.

تمامی استارتاپ ها دیر یا زود وارد این بازی شده و آن را از سر می گذرانند، بازی ای که نه تنها نمی توان انتهایی برای آن متصور بود بلکه تنها کلید موفقیت در آن یک چیز است: نیروی انسانی.

با تمامی این احوالات یک بار دیگر عنوان مقاله را مرور کنید:
چرا استارتاپ ها به «واحد منابع انسانی» احتیاج دارند؟

منتشر شده در روزنامه فرصت امروز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *